meeloopdag

Meeloopdag Rembrandt College

Nikita van Boeijen te gast tijdens de meeloopdag

Gisteren was er bij ons de jaarlijkse meeloopdag van het Rembrandt College te Veenendaal. Deze dag is Nikita van Boeijen bij ons geweest en heeft zo kennis kunnen maken met het vak Grafisch Vormgever.

We zijn samen op pad gegaan om verder te kijken dan alleen Grafisch Vormgever. En hebben we een rondleiding gekregen bij Grafiteam te Veenendaal. Een plaatselijke drukkerij, waar het hele proces van opmaak, drukken tot afwerken werd getoond. Wat zo een breed beeld geeft van het hele proces.

Voor de ontwerpen van een Grafisch Vormgever is het namelijk belangrijk om goed contact te hebben met een drukker. Want je kunt wel mooie dingen bedenken maar is het ook technisch te realiseren. En waar moet je rekening mee houden, bijvoorbeeld als je een kleur gaat kiezen, gebruik je CMYK (Full-Color) of een PMS (Pantone kleur nummer). Op welk materiaal laat je iets drukken en welke druktechniek wordt er dan gebruikt.  Daar moet je rekening mee houden als je een ontwerp gaat maken.

En met welk gereedschap werkt een Grafisch Vormgever. Tegenwoordig eigenlijk veel met de computer en het software pakket Adobe CS maar er wordt ook nog wel eens een schets op papier gemaakt. Nikita is heel enthousiast en weet wat ze wil worden. Helemaal nu ze heeft kunnen werken met de programma’s van Adobe CS.

Bedankt Nikita voor je komst op deze leerzame en leuke meeloopdag!